Intuïtief/spelend tekenen

Een tekenvorm die je uitnodigt om je kleurpotloden te laten spelen op papier.Niet te veel denken, maar doen. Het gaat niet zozeer om iets te tekenen wat je ziet of kent, maar eerder om je eigen impulsen te volgen op het moment zelf. Iedereen kent die momenten wel: tijdens het telefoneren maak je soms gedachteloos tekeningetjes. Deze gedachteloze uitingen zijn vaak oervormen, die over de hele wereld in elke cultuur terug te vinden zijn: de golfbeweging, de lemniscaat, spiegelende vormen, mandala’s en geometrische vormen, maar ook intuïtieve vormen, en thema’s die van binnenuit komen. De opdrachten van de les kunnen vanuit al je stemmingen gemaakt worden. Wat je maakt, is een weerspiegeling van je binnenwereld, waar je met verbazing, plezier en interesse naar kunt kijken. Iedereen kan het en doet het op zijn eigen manier goed.

Middelen

2016 upload - creatief-klein-3_283x246
We gebruiken allerlei materialen: kleurpotloden, grafiet, krijt, verf, klei, en plaatjes uit tijdschriften. Ze kunnen verwerkt worden op papier, hout, stenen, in zand, schuim, schilderdoek etc. Soms kunnen we een tekenopdracht beginnen met een gedicht, met zingen, met even goed kijken naar bepaalde natuurlijke vormen, met wat lichaamswerk en ademhalingsoefeningen.

Doel
2016 upload - 18-zonder-rand_144x163
Je op een creatieve manier uitleven, in het moment zijn en genieten, voelen wat er is. Een mooi resultaat is natuurlijk altijd meegenomen, maar het hoeft niet het hoofddoel te zijn. Het doen zelf is belangrijk en dat het jou altijd iets geeft, op wat voor manier dan ook: plezier, rust, verstilling, inzicht, zelfvertrouwen, energie, inspiratie, etc.

De creatie kan nadien ingebracht worden bij een andere workshop, zoals bijvoorbeeld een opstelling of creatieve coaching.

Kinderen

Met kinderen wordt er vaak meerdere keren vanuit één verhaal gewerkt, gevolgd door een spel en een tekenopdracht. Aan het einde van iedere les kan het zijn dat de tekening in een creatief object verwerkt wordt, zoals bijvoorbeeld een totempaal, kijkdoos of schatkistje.

Lesvorm en locaties

De lessen kunnen eenmalig, per dagdeel, dag of in serie gevolgd worden. Ook kunnen ze gecombineerd worden met een vergadering/excursie/team dag/vrijwilligerswerk hier op de boerderij. Ik kom ook graag naar u toe om uw wensen voor een workshop te bespreken. De workshop is op vele locaties mogelijk. Binnen uw bedrijf, school, project locatie, festival, in het bos of op het strand.

2016 upload - 2014-24-11-024_614x461