Vrijwilligerswerk voor eenmalige groepen.

Wij bieden de mogelijkheid om met een groep u maatschappelijk in te zetten op boerderij Schoonderbeek. Lekker concreet fysiek bezig zijn in de rust en eenvoud van het platteland. Los van je dagelijkse bezigheden, even op een andere manier met elkaar bezig zijn.

De Boerderij
Op de boerderij wordt vanuit de ‘biologisch-dynamische’ gedachte gewerkt. Dit houdt onder andere in dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmest, wat gebruikt wordt om tot een vluggere en hogere productie te komen. Tevens wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen, wat een hoop extra werk op de boerderij met zich meebrengt.

De klusjes
Wij vinden het dan ook heerlijk als er een of meerdere mensen zijn die een steentje willen bijdragen aan het vele werk: ridderzuring steken, distels trekken, bomen snoeien, hout hakken, tuinieren, staldeuren schilderen, uitmesten, het erf en rondom de stallen schoonmaken en de belangrijkste de melkput en tanklokaal schoonmaken. etc.
We kunnen van te voren niet precies zeggen wat de klussen zullen zijn, het verschilt per dag wat nodig is.

2016 upload - 15-augustus-2013_288x216

De mogelijkheden
De tijd spreken we onderling af, evenals of u een hele of halve dag wilt inzetten.
Dit kan maandag t/m vrijdag.
Ook kunt u het combineren met een van onze andere activiteiten.
Het is het fijnst als u zelf een lunch meeneemt, wij zorgen voor de koffie, thee, water en wat lekkers.

Uitwisseling
Tijdens de pauzes kunnen we onze ervaringen uitwisselen. Deze dag bied tevens een mooie gelegenheid om het boerenleven van dichtbij te ervaren en te zien wat erbij komt kijken om het glaasje melk dat u drinkt te produceren. Wij bieden u de gelegenheid om op boerderij ‘Schoonderbeek’ te genieten van het groen van de weilanden, variatie in kruiden en onkruiden, de geuren van het land, de vogels, de koeien, de geiten, poezen en de hond. En u helpt ons door mee te helpen.

2016 upload - 2014-20-10-026_288x216
Voor verdere informatie:
Rosa Kok tel.: 06-3968-3456
Email: Rosakok_7@hotmail.com